Хороша кухня - шоколадно-яєчний морозиво-тягучка. Кулінарна книга рецептів. Салати, випічка.
шоколадно-яєчний морозиво-тягучка Довго не наважувалася робити цей рецепт - кілька нагріванні, переливання туди-сюди … ліниво. Але й цікаво теж. Цікавість перемогла. Виявилося, що готувати по цьому рецепту морозиво зовсім не набридне і досить швидко. Це морозиво не зовсім звичайне. У ньому немає вершків, а молока зовсім трохи - тільки для розтоплення шоколаду. Яйця в процесі приготування заварюються, що є позитивним чинником для тих, хто не любить сирі яйця. Морозиво виходить дуже солодке, з сильним шоколадним смаком і ароматом. Структура морозива повітряно-пориста і тягнеться як іриска. Для того, щоб морозиво було більше схоже на магазинне, в суміш перед заморожуванням потрібно додати приблизно 200г збитих густих вершків. - Вибачте, ви зайняли моє місце. - Ваше місце? І ви можете це довести? - Можу. Я залишив на ньому морозиво. СКЛАД 2 яйця, 50г цукру, 20г цукрової пудри, 50г шоколаду, 20г молока, 20г води У яєць відокремити білки від жовтків і покласти їх у різні миски для збивання. У маленьку каструльку влити 20г води і всипати 50г цукру. Поставити на великий вогонь і кип'ятити до отримання густого сиропу (ступінь твердого кульки - див цукровий сироп і карамель). Білки збити міксером в піну. Прямо під лопаті, що обертаються міксера влити киплячий сироп. У каструльку, не моя її, налити молоко і покласти поламаний шоколад. Поставити на вогонь і при помішуванні довести до розчинення шоколаду. Жовтки збити з цукровою пудрою у високу білувато піну. вмішати розтоплений шоколад. Перелити шоколадну масу назад у каструльку. Поставити на маленький вогонь і при безперервному помішуванні довести масу до загусання. Чим більше буде густеть маса, тим активніше треба заважати, щоб крем не пригоріла і не згорнувся пластівцями. Крем повинен стати такою густоти, щоб він не розтікався. Остудити масу до кімнатної температури. Змішати збиті білки і шоколадну масу так, щоб не було білих розлучень. Перелити в контейнер, закрити кришкою і поставити в морозильник на ніч.