Хороша кухня - сорбет з ківі. Кулінарна книга рецептів. Салати, випічка.
сорбет з ківі Кислуватий лід дуже ніжної структури. Робиться значно простіше, ніж сорбет із соку - лід з м'якоті плодів розбивається легше. А якщо раптом цей сорбет перемерзнет, то його можна поставити хвилин на 20 ~ 30 в холодильник - лід стане більш крихким. Тоді його знову збити і прибрати в морозильник. У холодильнику на полиці лежать десяток курячих яєць в ряд. Перший штовхає ліктем другого: - Не подобається мені цей десятий! Ну ніяких корпоративної культури. Прямо панк! Він довыпендривается у мене! Ти передай йому, що ми - команда! Другий - третього: - Тут перший просив передати, що десятий не вписується в нашу команду. Ми всі, як один, один за всіх і всі за одного! Третій - четвертому, четвертий - п'ятий, п'ятий - шостому, шостий - сьомого, сьомий - восьмому; все на взводі вже. Восьмий - дев'ятому: - Колего, ти передай цього пальцатому , що ми разом повинні бути! Дев'ятий - десятого, під руку: - Знаєш що, шановний … Не вписуєшся ти в наш колектив. У нас тут корпоративний дух, тім-білдінг, так би мовити … Ми - одна сім'я, ми корпорація. Ми разом повинні бути … Десятий: - Скільки! Можна! Повторювати! Я КІВІ, КІВІ Я. СКЛАД На 2-3 порції 4 ківі (~ 350г), 1 апельсин (~ 200), 1 год ложка цукрової пудри Ківі взяти стиглі та м'які. Розрізати навпіл, ложкою вибрати м'якоть. Кілька тонких скибочок ківі можна залишити для прикраси - загорнути їх у фольгу або п / е плівку і прибрати в холодильник. Протерти м'якоть через дрібне сито. Протирати потрібно потроху, щоб кісточки не забили отвори. Якщо робити відразу багато сорбету і якщо немає упередження проти кісточок, то м'якоть ківі можна просто збити в блендері. Апельсин розрізати навпіл і видавити сік. Змішати ківі з соком апельсина. Покласти цукрову пудру до смаку. Якщо сорбет робиться не для дітей, то бажано додати 1 чайну ложку апельсинового лікеру. Він поліпшить аромат і структуру льоду. Поставить миску з масою в морозильник. Миску потрібно взяти більшу, тому що маса збільшиться в об'ємі приблизно в 2 рази. Кожні 30 хвилин масу перемішувати. Перші два рази можна просто стільком людям ложкою, а потім, коли вся маса перетвориться на кристали, потрібно їх збивати виделкою, домагаючись дрібноокристалічна структури. Перед подачею розкласти лід у креманки, вкрасти шматочками ківі і відразу подати на стіл.